למה חשוב שילדינו ישחקו במשחקי חיות?

12 נוב

עולם הילדים היום מגוון הרבה יותר ממה שהיה לנו כילדים. הם בעיקר מכירים את עולם החי והטבע ממשחקי מחשב, מסרטונים שרצים ברשתות ובטלוויזיה והרבה פחות במציאות. אנחנו כשהיינו ילדים שיחקנו עם בובות של חיות, הייתה לנו חווה עם פרות, כבשים ועזים, בנינו את הגדר וכן הלאה. בסופי שבוע ההורים היו לקוחים אותנו לקיבוץ כדי לראות מקרוב את הרפתות, לראות את הפרות ללטף אותן ואפילו להאכיל אותן. לא חייבים להגביל את ילדינו עם משחקי חיות רק דרך המסך.

כבר מיום היוולדם ילדים מפתחים אט אט סקרנות, הם משתמשים בכל החושים כדי לחקור ולגלות את העולם שסביבם. אנחנו כהורים יכולים להרחיב עבורם את האופקים ולהכיר להם את הסביבה בדרכים מגוונות. אחת הדרכים לעודד את הילדים עוד בגיל פעוט לעולם החי עם משחקי חיות רכים ונעימים.

יצירת קשר בעולם הילדים

ילדים אינם פוחדים מכלום, הם מכירים אט אט את העולם שסובב אותם, הם חוקרים את הסביבה, תחילה בבית ולאחר מכן בגינת החצר ובכל פעם אנחנו כהורים דואגים להכיר להם עוד נדבך ועוד נושא. אחד הדברים שילדים מתחברים אליו הכי הרבה אלו חיות. החיות מדמות לילדים חבר, הן בעלות זוג עיניים ואוזניים כמו בני האדם, הן בראות עיניו של הילד – הבובות רואות אותו, שומעות אותו וכך נוצרת חברות ושייכות בין הילד לבובה. חשוב לשמור על השלב הזה עבור ילדינו על מנת שיוכלו לצבור ביטחון עצמי ועם “התרגול” מול משחקי חיות למשל הם יוכלו בקלות לחקות זאת לעולם המציאות עם אנשים מבוגרים וילדים אחרים בני גילם.

אילו משחקי חיות מומלץ?

עד גיל שנה – שנה וחצי מומלץ לתת לילדים בובות נשיכות, וודאו כי הן בעלות תקן ולא מכילות חומרים רעילים. מגיל שנה וחצי מומלץ שלילדים יהיו בובות רכות מפרווה איכותית, בגיל הזה ילדים אוהבים להתכרבל עם בובה רכה לפני השינה, הם משוחחים איתה ומפתחים מערכת חברותית עם הבובה. לא פלא שלכול אחד מאתנו הייתה לו בובה שליוותה אותו לאורך שנים רבות עד גיל 10 ואפילו יותר. כל אחד לפי הקצב שלו השתחרר ממשחקי חיות שהיו לו או מהבובה האהובה ופנה לדברים אחרים לקראת גיל ההתבגרות.

0
    0
    סל קניות
    אין מוצרים בסל הקניות.Return to Shop